twitter facebook instagram

Esther van den Berg- Ruigrok

Mijn naam is Esther van den Berg - Ruigrok. Gedurende mijn 4jarige HBO opleiding ‘Voeding en Diëtetiek’ heb ik veel facetten van het vak gezien en praktijk ervaring opgedaan. Mijn stageperiode heb ik volbracht in een ziekenhuis. Verder heb ik een half schooljaar in Paramaribo, Suriname, gewoond. Hier heb ik bij een vrijgevestigde diëtistenpraktijk gewerkt en vrijwilligerswerk gedaan o.a. in het ziekenhuis van Paramaribo. Gedurende mijn tijd in Suriname heb ik mijzelf fulltime bezig gehouden met het verdiepen in het land, de bevolking en de eetcultuur. Een rijke ervaring.

In september 2012 heb ik de Premaster Health Sciences met als specialisatie ‘Nutrition’ gevolgd. Daarnaast heb verschillende POST HBO opleidingen met succes afgerond.

Inmiddels werk ik al meer dan 5 jaar als diëtist in de praktijk. Voeding is altijd in ontwikkeling, scholingen volg ik dan ook met grote regelmaat om zo up-to-date te blijven over alle nieuwe ontwikkelingen in de diëtetiek. Ik heb veel affiniteit met de medische kant van voeding, o.a.: Diabetes Mellitus, COPD, voeding en oncologie, nierfalen.

Mijn passie voor voeding en koken en mijn enthousiasme waarmee ik mensen op weg wil helpen naar een gezondere leefstijl hebben er toe geleid dat ik besloten heb om als diëtist en lifestyle coach aan het werk te gaan.

spreekuurlocaties: Ceresplein in Breezand en de Molenstraat in Den Helder